0800 23 23 22

Snaga je u zajedništvu

Delimo uspeh sa zajednicom u kojoj poslujemo

Pomoć ranjivim društvenim grupama

Svesni smo da je za uspešan razvoj šire društvene zajednice neophodno pomoći najranjivijim društvenim grupama. Zbog toga nastojimo da pomognemo delovanje pre svega civilnog sektora, ali i državnih institucija, i to kroz realizacije robnih i novčanih donacija, mentorsku podršku, podršku u segmentu promocije, korporativno volontiranje, doprinos uvećanja javne svesti o određenih temama… Naša duboko uverenje je da se zdrava i prosperitna društva temelje na kostruktivnoj saradnji između poslovnog, civilnog i državnog sektora

Volonterizam dobar razlog za optimizam

OTP banka i ove godine sa velikim zadovoljstvom podržala je i priključila se tradicionalnoj humanutarnoj akciji „Naš Beograd“ koju na više lokacija, tokom jula organizuje  Forum za odgovorno poslovanje čiji je banka član.

Volonteri banke  dali su svoj doprinos i  pomogli su članovima Inkluzivnog centra  „Evo ruka“  iz Zemun polja u pravljenju džema, kolača i čestitki čijom prodajom se sakuplja  novac za rad centra  i finansiranje i realizaciju tematskih programa za decu sa smetnjama u razvoju.

Inkluzivni centar „Evo ruka“ osnovali su 2011. godine  roditelji dece sa smetnjama u razvoju kako bi poboljšali kvalitet  života svoje dece i obezbedili im sigurnu budućnost.  Već nekoliko godina razvijaju socijalno preduzeće za preradu voća i povrća i kroz malu radionicu proizovode džemove, sokove, ajvar i druge proizvode. Kroz onlajn grupe podrške pružaju psihosocijalnu podršku podršku roditeljima  dece sa smetnjama u razvoju. Tokom leta i jeseni organizuju volonterske omladinske kampove.

Korporativno volontiranje za OTP banku predstavlja jedan od najvažnijih načina za iskazivanje odgovornosti prema  široj društvenoj zajednici, naročito prema njenih najranjivijim grupama.

Volontiranje pruža  jedinstveno iskustvo za zaposlene banke koji dobrovoljno darujući svoje vreme i rad  doprinose i učestvuju u širenju volonterskog duha.  Svaka volonterska inicijativa podjednako je važna jer podstiče razvoj  društvene solidarnosti.

Fotografije

zene i deca na radionici

Donacije tokom pandemije Covid 19

Solidarnost je sada od nemerljivog značaja i zato je OTP banka pozvala svoje klijente da ako su u mogućnosti, pomognu zdravstveni sistem novčanim putem. Radi olakšavanja procesa, banka je račun RFZO uvrstila u predefinisane šablone u okviru svoje E-bank aplikacije.

Kako bi zaštitila klijente i zaposlene, banka je preduzela propisane mere od strane Svetske zdravstvene organizacije, od početka pandemije. Radi odgovornijeg postupanja tokom trajanja borbe sa koronavirusom, banka svoje klijente upućuje na beskontaktne i digitalne servise, koji su dostupni im 24/7 i koje mogu koristiti iz svojih domova.

Imajući u vidu neophodnost uključivanja poslovnog sektora u rešavanje ozbiljnih izazova sa kojima se suočava naš zdravstveni sistem među prvima smo se odazvali inicijativi UNICEF-a i donirali sredstva za kupovinu respiratora. Zahvaljujući zajedničkim naporima UNICEF-a i brojnih kompanija kupljeno je 50 respiratora, zaštitna oprema i higijenski paketa u vrednosti od 500.000 dolara. Institutu za virusologiju, vakcine i serume Torlak donirano je dostavno vozila u vrednosti preko 3 miliona dinara kako bi se ubrzalo testiranje i to u ključnom trenutku za zdravstveni sistem. Na lokalnom nivou novčana pomoć je upućena ugroženim zdravstvenim institucijama u celoj zemlji. 

replika pluca u rukama

otp banka vozilo

Pomoć odraslima i deci obolelim od malignih bolesti

Do sada smo realizovali brojne donacije za udruženja koja se bave unapređenjem kvaliteta života onkoloških pacijenata. Izdvojili bismo saradnju sa udruženjem NURDOR (Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka), kao i udruženjem Belhospice koje je posvećeno palijativnim onkološkim pacijentima.

pruzi korak nurdor

Klub prijatelja UNICEF-a

Banka je višegodišnji član kluba prijatelja UNICEF-a u želji da podrškom njihovih programa doprinesemo boljim uslovima za rani rast i razvoj svih kategorija dece u zemlji.

Inkluzija dece sa mentalno – intelektualnim invaliditetom

U želji da doprinesemo inkluziji i kreiranju boljih obrazovnih uslova za decu sa mentalno – intelektualnim invalitetom podržali smo inicijativu „Fonda B92“ i donirali sredstva za kupovinu savremenih, podsticajnih učila za dve škole u zemlji u kojoj se obrazuju deca sa ovom vrstom smetnji.

Podrška deci bez roditeljskog staranja

Podržavamo rad udruženje SOS „Dečije selo“ sa željom da pomognemo kreiranju boljih i jednakih uslova za rani razvoj dece bez roditeljskog staranja, kao posebno ranjive društvene grupe.

Socijalno preduzetništvo - Generator dobrih dela

Radi jačanja konkurentnosti srpskog preduzetništva i podsticanja ove grane, u 2017. godini pokrenut je Generator – platforma koja pod jednim krovom okuplja inicijative i aktivnosti kojim zajedno sa partnerima podstiču inovativne preduzetničke poduhvate.

Socijalno preduzetništvo, odnosno socijalna ekonomija je velika tema savremenog doba.  Socijalni preduzetnici posluju sa idejom da kroz zaradu koju ostvare ispune određenu društvenu misiju. Oni najčešće ulažu deo ili celokupni profit iz poslovanja u razvoj zajednice kroz zapošljavanje ljudi koji teže dolaze do posla (osobe sa invaliditetom, mladi, žene, osobe starije od 50 godina života, Romi i dr.). Investiranjem u ove proizvođače i inkluzivne centre kroz ovakve projekte, OTP banka veruje da će doprineti celokupnoj slici socijalnog preduzetništva i uticati na njegovu vidljivost, čime će podstaći i druge grane da ih podrže i pruže pomoć onda kada im je to potrebno.

Krajem 2019. godine pokrenuta je inicijativa Generator dobrih dela, koja podržava socijalno preduzetništvo i proizvođače koji u okviru njega stvaraju.  U našoj poslovnoj zgradi smo ne samo ugostili i upoznali nekoliko proizvođača  – Kuhinju na točkovima, Super Bake, Bagel Bejgl, ZaDruga, Radanska ruža i Evo ruka, čije smo proizvode zajedno probali, kupili i tako podržali osobe iz različitih društveno osetljivih kategorija,  već smo ih promovisali putem medija i naših kanala. Tu se ne završava ova aktivnost, već se podrška kako društveno odgovornim i socijalnim preduzećima, tako i onim koji brinu o ekologiji, nastavila i u 2021. godini sa ciljem da svim učesnicima pružimo podršku i promociju kroz Generator sajt, društvene mreže, prodajnu kampanju i tradicionalne medije posebno u ovim otežanim uslovima poslovanja izazvanim pandemijom COVID-19.

Generator dobrih dela

Naš Beograd u duhu solidarnosti sa najugroženijima #zanašebeograđane

Pre više od decenije kada je organizovana prva tradicionalna akcija “Naš Beograd”, ovaj tradicionalni dan volontiranja i dalje inspiriše poslovno angažovanje i podršku lokalnim zajednicama na inovativan i efikasan način. Do sada volonterske akcije u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje su okupile preko 3.500 zaposlenih iz više od 30 kompanija i direktno poboljšale kvalitete života za preko 11.000 sugrađana iz osetljivih društvenih grupa.

OTP banka neguje kulturu volontiranja zaposlenih i tradicionalno se odaziva humanitarnim manifestacijama „Naš Beograd“. Poslednja u nizu u 2020. je okupila predstavnike članica Foruma oko pripreme obroka za ugrožene kategorije stanovništva a veliki broj ukusno pripremljenih obroka je obradovao naše sugrađane –prodavce magazina Liceulice.

Volonteri banke u akciji ozelenjavanja Novog Sada

Volonteri OTP banke učestvovali su u akciji sadnje drveća koju je organizovao Grad Novi Sad u okviru kampanje „Za novi zeleniji Novi Sad“. OTP banka pridružila se pokrenutoj inicijativi i donirala je 15 stabala koji su zasađeni duž Ulice Branislava Borote i ispred filijale banke, na Novom naselju.

Cilj pokrenute akcije je stvaranje humane, zelene gradske infrastrukture kroz ozelenjavanje stablima drveća i drugim zelenilom što većeg broja gradskih površina. U skladu sa svojim strateškim opredeljenjem OTP banka sa zadovoljstvom se pridružuje svim javnim inicijativama koje imaju za cilj unapređenje životne sredine.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

Saznaj više
Vrati se gore