0800 23 23 22
Datum : 11.07.2022

OTP banka je osvojila Human Driven Reshape nagradu za najbolju HR praksu

U Beogradu je 08. jula 2022. kompanija ManpowerGroup, nosilac projekta Human Driven Reshape, dodelila OTP banci Srbija nagradu za najbolju HR praksu 2022.

Projekat #HumanDrivenReshape je pokrenut sa ciljem da se odabere najinovativnija HR praksa koja se ogleda u vrednosti za zaposlene, drušvo i kompaniju i održiva je.

U finalu takmičenja kao najperspektivnije HR prakse, po mišljenju stručnog žirija, izdvojili su se programi pet kompanija dok je sam proces izbora za najbolju HR praksu, podržala i LinkedIn zajednica svojim glasovima.

Ovim povodom, Krstinja Šćepanović, direktorka Direkcije za ljudske resurse OTP banke, izjavila je: “Veoma smo srećni što je naš BFF program prepoznat od HR, ali i šire biznis zajednice koji su nas svojim glasovima podržali. BFF program je pažljivo dizajniran i uspešno realizovan projekat koji smo kreirali u nameri da osnažimo komunikaciju i saradnju među zaposlenima što je bilo ključno nakon završene integracije kada je bilo neophodno  približiti dve korporativne kulture. Svaki vid ulaganja u kreiranje tima koji se temelji na vrednostima kao što su razumevanje i poverenje rezultira većim zadovoljstvom zaposlenih, unapređenjem poslovnih procesa i boljom uslugom za klijente. Želim da se zahvalim svojim kolegama kojih je bilo 100, na učešću i realizaciji, jer bez njih i njihove želje da menjamo stvari BFF ne bi bio to sto jeste. Ostajemo na putu inovativnih transformacija.“

Nagradu je ispred OTP banke preuzela Iva Terzić, HR Business Partner za naš BFF program i put koji smo prošli od Back-Front Fight do Best Friends Forever i tom prilikom izjavila: „Drago nam je što je prepoznata vrednost našeg BFF programa zahvaljujući kojem smo razvili kulturu dijaloga i saradnje. Dodatno, ovaj program je doprineo boljem razumevanju potreba zaposlenih nakon integracije dva velika sistema sa različitim korporativnim kulturama. Ovo priznanje nas dodatno motiviše da nastavimo da inoviramo, a posebno nas raduje što je naš projekat prepoznat i od strane HR, a i šire biznis zajednice. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za nas.“

BFF program OTP banka Srbija je osmišljen sa ciljem da osnaži međusobnu komunikaciju i saradnju u organizaciji, poveća razumevanje, građenje poverenja koje rezultira efikasnošću procesa i usmerenosti na klijenta. Nakon zahtevnog procesa integracije, približavanje različitih kulture i unapređenje procesa, odnosno potreba za stabilizacijom i pokret ka inovaciji i transformaciji, je ono što donosi vrednost kompaniji.

BFF program je podstakao proces inovacija i doprineo drugačijem razmišljanju i kreiranju predloga različitih društveno odgovornih inicijativa, a vrednost za društvo se ogleda i u kvalitetnijoj usluzi prema klijentima, boljem iskustvu i zaposlenih i klijenta banke. Pažljivo dizajniran i uspešno realizovan poduhvat, BFF razvija kulturu dijaloga i saradnje, doprinosi boljem razumevanja potreba i fokusa na rešenja. Na taj način postižu se sjajni rezultati u lepšoj atmosferi i kroz bolje iskustvo zaposlenih.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

Saznaj više
Vrati se gore