0800 23 23 22
Datum : 25.02.2020

Negujte prave vrednosti i inspirišite druge da čine dobro

Najvažnija misija Vojvođanske banke u oblasti odgovornog poslovanja u proteklom periodu bila je podrška sportu, kulturi i pomoć društveno marginalizovanim grupama. Samo u 2019. godini banka je, kao jedan od lidera korporativne društvene odgovornosti, realizovala ili bila deo brojnih projekata sa ciljem da pomogne onima kojima je pomoć i podrška neophodna.

Pored nastavka uspešnih dugogodišnjih saradnji – kao što je ona sa Olimpijskim komitetom Srbije (OKS), Galerijom Matice srpske ili UNICEF-om – Vojvođanska banka je podržala projekte koji neguju volonterski rad, brinula se o mališanima sa smetnjama u razvoju, omogućila donacije za obolele od raka, i osobe sa retkim bolestima. Kroz sve ove aktivnosti potvrđena je spremnost da se neguju prave vrednosti, ali i motivišu drugi i zajednica da čine dobro.

Jedno od najdužih i najuspešnijih partnerstava između biznisa i sporta u Srbiji upravo je saradnja koju je Vojvođanska banka ostvarila sa OKS. Već peti olimpijski ciklus zaredom, zvanična banka Olimpijskog tima Srbije ponosna je na dugu tradiciju podrške našim sportistima na njihovom putu ka uspehu.

U prethodnoj godini, banka je organizovala brojne aktivnosti, a posebno su se izdvojili olimpijski treninzi, koji su obradovali i aktivirali decu širom Srbije. Sa idejom da podstakne mališane da se na vreme opredele za sport i usvoje zdrave navike, ali i pomogne školama da im obezbede bolje uslove, na centralnim gradskim trgovima u Užicu, Pirotu, Kikindi, Somboru i Nišu uz podršku lokalne samouprave, organizovani su javni treninzi u kojima je učestvovalo veliki broj osnovnih škola i dece.

Vojvođanska banka je već godinama usmerena na poboljšanje uslova života dece u Srbiji. Na ovom projektu sarađuje sa UNICEF-om, u okviru Kluba prijatelja, i redovnim mesečnim donacijama omogućava mališanima uslove za srećno i bezbedno odrastanje i obrazovanje.

 


Negujte prave vrednosti i inspirišite druge da čine dobro
utorak, 25. februar 2020.

Povodom obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, a sa ciljem prikupljanja sredstava za unapređenje predškolskog obrazovanja, u toku prošle godine banka je finansijski podržala veliki UNICEF-ov dobrotvorni koncert.

Usrećila je i štićenike Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine „Zvečanska“ omogućivši im da prisustvuju i zabave se na ovom jedinstvenom događaju.

Podrška zajednici podrazumeva i brigu o njenoj nacionaloj kulturnoj baštini. Projekat „Odgovorno u kulturi“ kao temelj za sve buduće generacije nastavljen je dugogodišnjom saradnjom sa Galerijom Matice srpske.

Zahvaljujući sredstvima koje je banka namenila povodom obeležavanja Dana Galerije, po prvi put u Srbiji organizovana je multimedijalna 3D postavka ikonostasa. Novosađani, ali i drugi ljubitelji umetnosti imali su mogućnost da pogledaju najreprezentativnija dela bogatog slikarskog opusa Teodora Kračuna – dva ikonostasa, iz Saborne crkve iz Sremskih Karlovaca i crkve iz Sremske Mitrovice.

Ovom donacijom, neprocenjiva umetnička dela afirmisana su upotrebom modernih tehnologija, a nesvakidašnja postavka potvrdila je da ljudi u galerijama ne gledaju samo slike i eksponate, već saznaju i uče o svom nacionalnom nasleđu – kulturi i tradiciji.

Mapa ekspozitura

Pronađite ekspozituru

Online ekspozitura

Tim stručnih online bankara radi za vas svakog radnog dana od 08:00 do 18:00 časova i subotom od 09:00 do 13:00

Saznaj više
Vrati se gore